rocalbaseeds

فروشگاه اینترنتی بذر و کود روکالبا

rocalbaseeds

فروشگاه اینترنتی بذر و کود روکالبا

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۹ ثبت شده است

.1شرایط محیطی را در نظر بگیرید

دمای مناسب یکی از شرایط محیطی مهم است برای این‌که بذر جوانه بزند. بیش‌تر بذرها برای جوانه زدن به دمای ۷۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت نیاز دارند. برای نگه داشتن دما در محدوده‌ی ۷۰ درجه فارنهایت یا بالاتر، افزودن کمی گرما توصیه می‌شود. این گرما ممکن است از یک نقطه گرم مانند بالای یخچال یا با استفاده از ابزارهای گرمایشی به دست بیاید. اگر فضا داشته باشید، جوانه زدن در زیر نور را در نظر بگیرید، زیرا این روش موثرترین روش موجود است.

۲. بذر را انتخاب کنید

قبل از انتخاب بذر در یک فضای داخلی، ابتدا باید تصمیم بگیرید که کجا می‌خواهید آن را نگه دارید، کجا باید آن را بکارید یا چه زمانی قرار است آن را بکارید. سپس باید بذر را انتخاب کنید، بیش‌تر سبزیجات چندین نوع دارند که می‌توانید از میان‌شان انتخاب کنید. نوعی که برای خودتان مناسب است را بر اساس نیاز فضا و نور انتخاب کنید. هنگامی که تصمیم خود را گرفتید، می‌توانید زمان مناسب برای کاشتن گیاه در گلدان اصلی یا باغچه را مشخص کنید و بر اساس همان برای جوانه زدن بذرتان برنامه بریزید.

۳. خاک ترکیبی مخصوص گلدان را انتخاب کنید

از یک ترکیب بدون خاک استفاده کنید از قبیل مخلوطی از تورب یا خزه‌ی پوده‌زار و / یا پرلایت و ورمیکولیت است. با اجتناب از خاک در این مرحله، خطر آسیب وارد آمدن به گیاه جوا‌ن‌تان را در اثر آفات و بیماری‌های ناشی از خاک، کاهش می‌دهید.

۴. یک ظرف انتخاب کنید

خواه از گلدان تهیه شده از پوده استفاده کنید و خواه از سینی‌های پلاستیکی مخصوص جوانه زدن بذر یا ظروفی که در حال حاضر در خانه دارید، به هر حال باید دقت کنید که سوراخی برای عبور دادن آب داشته باشد. و اگر در مورد انتقال بذر جوانه زده به گلدان دیگر نگران هستید، گلدان‌های تهیه شده از پوده می‌توانند انتخاب خوبی باشند زیرا بعد از آن‌که بذر جوانه زد می‌توانید آن را مستقیما داخل خاک باغچه قرار بدهید.

۵. بذرتان را بکارید

بعضی از باغبانان کاشت یک مرحله‌ای بذر را ترجیح می‌دهند که طی آن دو تا سه بذر در گلدان‌های مجزا کاشته می‌شوند. پس از جوانه زدن بذر، جوانه‌هایی که رشد خوبی نداشته‌اند را بیرون بکشید، و مواردی را که خوب رشد کرده‌اند، بگذارید بمانند تا به رشدشان ادامه بدهند. اگر از سینی بذر استفاده می‌کنید، در صورتی که بذرها را به طور مرتب و در فواصل منظم کاشته باشید، منتقل کردن جوانه به گلدان اصلی یا باغچه آسان‌تر خواهد بود. پوشش دانه‌ها با پرلیت به حفظ رطوبت کمک می‌کند. پس از آن‌که اولین مجموعه از برگ‌های واقعی رشد کردند، جوانه‌ها را در یک سینی دارای فضای بیش‌تر برای رشد یا گلدان‌های جداگانه قرار دهید. ظرف‌ها یا سینی‌ها باید با ترکیبی بدون خاک تا قسمت یک چهارم از بالا پر شوند.

* نکته: پوشش ظروف با شیشه یا پلاستیک نیاز به آبیاری را کم می‌کند فقط ظرف را مدام چک کنید تا خشک نشود

.

۶. گیاه‌تان را به گلدان اصلی یا باغچه منتقل کنید

هنگامی که بذر جوانه زده‌است، هر پلاستیک یا شیشه‌ای را از روی بذرها جدا کنید. وقتی شرایط محیطی درست است و جوانه‌های شما بالغ‌تر هستند، به تدریج آن‌ها را به سمت نور خورشید ببرید. این فرایند “مقاوم شدن” نامیده می‌شود و از تغییرات ناگهانی در شرایط نور و باد که ممکن است به جوانه‌های کوچک آسیب برساند، جلوگیری می‌کند.

 

  • rocal baseeds

کسانی که دوست دارند گل‌ کاری در باغچه خانه انجام دهند، باید علاوه بر بررسی دقیق و آماده‌سازی اصولی بسترهای لازم مانند خاک، آب، وضعیت نورگیری محیط (باغچه) و درباره اینکه چه گل‌هایی مناسب کاشت در باغچه خانه هستند، آگاهی داشته باشند.

برخی از گل‌ها نسبت به انواع کود یا خاک‌ و قرارگیری در معرض نور مستقیم یا غیرمستقیم خورشید واکنش‌ های متفاوتی از خود نشان می‌دهند. از دیگر موارد حائز اهمیتی که باید در کاشت گل‌ها مورد توجه قرار گیرد، زمان یا فصل مناسب برای کاشت است.

به‌ طور کلی گل‌ های مناسب برای کاشت در باغچه خانه باید ویژگی‌هایی نظیر مقاوم بودن در برابر سرما، گرما، نور، حرارت، کم‌آبی و را دارا باشند. با ما همراه باشید تا ادامه به معرفی 10 گل مناسب برای باغچه بپردازیم.

جهت خرید بذر گل میتوانید به فروشگاه اینترنتی بذر روکالبا مراجعه نمایید.

گل مروارید عسلی یا آلیسوم

از گیاهان یک‌ ساله است که تا ارتفاعی معادل ۱۰ سانتی‌ متر رشد می‌کند. گل‌ های گیاه آلیسوم، از اردیبهشت ماه می‌رویند و تا روزهای پایانی فصل پاییز ماندگاری دارند. گل‌های مروارید عسلی معمولاً کوچک و به رنگ‌ های بنفش، سفید و صورتی متمایل به قرمز می‌رویند که بوی بسیار مطلوبی شبیه به عسل دارند و از این رو آن را مروارید عسلی می‌نامند.

این گل از طریق کاشت بذر در اوایل فصل بهار قابل رشد و تکثیر خواهد بود و برای رشد کافی به نور کامل خورشید و آبیاری منظم نیازمند است.

گل ناز آفتابی

این گل از جمله گیاهان یک ساله محسوب می‌شود که قادر است ۱۵ سانتی‌متر به‌ صورت عمودی رشد کند و بوته آن نیز در حدود ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متر بر روی سطح زمین گسترده می‌گردد. گل ناز آفتابی رنگ‌ های متنوع و گوناگونی نظیر زرد، نارنجی، قرمز، سفید و صورتی دارد و از نظر گلبرگ، به دو نوع کم تراکم و متراکم تقسیم می‌شود.

این گل در مقابل کم‌ آبی، خشکی و حرارت زیاد مقاوم بوده و از اواخر بهار تا میانه‌های فصل پاییز گل می‌دهد و به‌ آسانی با کاشت بذر قابل تکثیر است.

گل اختر

گل اختر هم یکی از مقاوم ترین گل ها به خشکی هست و ریشه های آن غده ای می باشد و می تواند آب را رد خود ذخیره کند. اختر به گرما و خشکی مقاوم هست، این نوع از خرداد شروع به گل دهی می کند و با شروع سرما بالای گیاه از بین می رود و باید پیاز را از سرما پوشاند. از کنار پیاز دوباره جوانه میزند و رشد می کند.

گل لادن

لادن یکی از گل‌های بالا رونده و پخش شونده (خزنده و هدایت شونده) است که بارنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز مخملی در فصل بهار می‌روید. از آنجایی که آب و هوای گرم برای این گل زیبا مضر بوده و باعث کاهش ماندگاری آن می‌گردد؛ می‌بایست آبیاری آن به‌ طور منظم انجام گیرد.

انواع سلوی و سج و گیاهان برگ نقره ای

انواع سلوی و سج؛ این گیاه با رنگ نقره ای به خوبی زیر آفتاب مستقیم رشد می کند و نور را بازتاب می دهد. به کم آبی هم تا حدودی مقاوم هست و بذرهای آن میریزد. جدا از خاصیت دارویی خود گیاه در ترکیب رنگ ها با گل هایی مانند آمارانتوس و آشلانتوس خیلی فضای سبز رو قشنگ می کند.

گل نرگس

یکی از گل‌ های پیازیِ زیبا و خوشبو، نرگس نام دارد که در برابر برف و سرما بسیار مقاوم است. در اواخر فصل زمستان و شروع سال نو، گل‌های کوچک و زیبای نرگس شروع به شکفتن خواهند کرد. پیاز این گل را در مناطق معتدل، ماه‌ های مهر و آبان و در مناطق سردسیر، اواخر تابستان می‌کارند.

گل بنفشه

نام دیگر این گل در زبان انگلیسی «Moon Face» است. گل زیبای بنفشه با سیمایی شبیه به ماه از رایج‌ترین گیاهان قابل کاشت در باغچه خانه هستند که بیشترین میزان گل‌دهی آن‌ها در فصل بهار بوده و در مقابل سرما نیز بسیار مقاوم‌اند.

گل شمعدانی

شمعدانی یکی از معروف‌ ترین، مقاوم‌ترین و پر طرفدارترین گل‌ها برای باغچه خانه است. گیاه شمعدانی از نظر رنگ و گونه، انواع فراوانی دارد و می‌توان آن‌ها را در اکثر باغچه‌ها (کوچک، بزرگ، خشک، مرطوب و سایه) کاشت.

بیشتر گونه‌های این گیاه در فصل بهار به شیوه تقسیم کردن تکثیر می‌شوند، اما شمعدانی‌های با ساقه رونده، از طریق روش قلمه زدن تکثیر می‌گردند. ناگفته نماند که این گیاه برای کاشت در گلدان نیز بسیار مناسب است.

گیاه ایپومیا یا سیب زمینی شیرین

این گیاه به خاطر داشتن فرم زیبای برگ ها و دارا بودن رنگ های مختلف و اینکه دائمی هستش در دنیا خیلی پرطرفداره. مخصوصا اینکه مناسب برای مناطق گرم و خشک جنوبی ایران هست. گل های آبی و درشت و شیپور مانندی دارد.

ریشه هاش به صورت غده ایه و با شروع سرما کفبر میشه و دوباره سال بعد رشد می کنه معیار زیباییش برگهاش هستند. می تونید از بازار گل ها یا نهالستان ها تهیه کنید.

 

گیاه استاکیس

استاکیس یا گوش بره از خانواده ی نعناسان بوده و گونه هایی بومی بیابان های ایران داره. دارای برگ های نقره ای رنگ و پهن می باشد که بسیار بسیار به شرایط سخت مقاومه. گیاهان برگ های رنگ نقره ای عموما به شرایط سخت و نور زیاد مقاوم هستند.

 

  • rocal baseeds

کاشت بذر سبزی خوردن در حیاط منزل و باغچه ها یکی از کارهایی است که افراد زیادی به آن علاقه دارند و با خرید بذر سبزیجات مایل دارند محصولات خود را پرورش دهند.

در مطلب امروز قصد به معرفی چندین راه برای کاشت سبزیجاتی را داریم که عموما می توان آنها را در باغچه خانه پرورش داد. با ما همراه باشید.

سبزیجاتی که مصرف بالایی دارند در اولویت هستند.

سبزیجاتی را بکارید که مصرف بیشتری دارید و همیشه از آنها استفاده می کنید، و یا سبزیجاتی که تازه مصرف کردنشان بسیار لذت بخش است، و یا حتی سبزیجاتی با عطر و طعم زیاد مثلا نعناع، سبزی خوردن .

قسمت آفتابگیر باغچه را انتخاب کنید.

تکه ای از زمین باغچه را انتخاب کنید که صاف یکدست باشد و آفتابگیر مناسبی داشته باشد، به اینصورت در فصول سرد سال سبزیجات شما از نور آفتاب بی بهره نمی مانند. زمین را شخم بزنید و کود پاشی کنید تا زمین برای کاشت آماده شود.

اندازه زمین را در نظر بگیرید.

قبل از هر چیزی اندازه زمین را در نظر بگیرید و سپس به خرید بذر گیاه بپردازید؛ این کار به این دلیل قابل اهمیت است که عموما سبزیجات مختلف به اندازه های مشخص از کاشت در کنار هم نیاز دارند، به طور مثال کاهو را می توان کنار هم کاشت اما گوجه فرنگی ها باید حدود ۶۰ سانتی متر و کدو تنبل ها هم حدود ۱۲۰ سانتی متر از هم فاصله داشته باشند.

اگر زمین کوچکی برای کاشت دارید برخی از سبزیجات را در گلدان بکارید.

اگر زمین شما اندازه بزرگی ندارد، سبزیجاتی بکارید که جاگیر نباشند، حتی می توانید برخی از سبزیجاتتان را در گلدان نیز بکارید. برای این منظور می توانید کاهو را در گلدان پرورش دهید و یا گوجه فرنگی ها را در سبد رشد دهید. گیاهانی مانند خیار و لوبیا که پیچک دار هستند می توانند در کنار تخته و یا میله ای عمودی رشد کنند تا کمتر جای بگیرند، در اینصورت فضای باغچه را می توان به سبزیجاتی همچون جعفری و یا سبزی خوردن اختصاص داد.

فصل رشد سبزیجات را از قبل بشناسید.

برخی از سبزیجات برای رشد متعلق به فصول سرد هستند و برخی متعلق به فصول گرم به طور مثال در فصول خنک سال چغندر، کلم بروکلی، کلم، هویج، گل کلم، کاهو، نخود فرنگی، سیب زمینی، تربچه، اسفناج و شلغم دارای رشد مناسبی هستند، و سبزیجات مخصوص فصل گرما لوبیا، ذرت، خیار، بادمجان، هندوانه، فلفل، کدو تنبل، کدو و گوجه فرنگی هستند.

با توجه به نوع گیاه نشاء و یا بذر را برای رشد انتخاب کنید.

از نشاء و یا بذر سبزیجات می توانید استفاده کنید، برخی از سبزیجات برای کاشت نیاز دارند که فقط بذرشان روی خاک پاشیده شود، اما برخی نیاز به نشاء دارند که می توانید نشاء آماده آنها را بخرید. برای برخی از سبزیجات و گیاهان دیگر نیز مانند کدو و خیار کاشت نشاء و یا بذر فرقی نمی کند. بذرهای خریداری شده باید تولید همان سال باشند و بهتر است این بذر ها از گلخانه ها خریداری شوند. در مورد نشاء هم توجه کنید آن دسته از نشا هایی را بخرید  که ضخیم بوده و دارای قامتی راست هستند و هیچ برگ زرد و یا سوراخی بر روی آنها نیست.

چه سبزیجاتی را می‌توانیم در خانه پرورش دهیم؟

کاشت سبزی خوردن در خانه بسیار ساده است، بدون نیاز به مراقبت خاص و با کمی رسیدگی می‌توانید سبزی خوردن را در خانه خود پرورش دهید. سبزی‌هایی که در این مطلب معرفی می‌کنیم، از نوع سبزی‌های برگی هستند؛ یعنی ما برگ‌های این گیاهان را می‌خوریم. اگر کمی به سراغ باغبانی در خانه بروید، خودتان تجربه به دست می‌آورید و می‌توانید ابتکار هم داشته باشید.

۱. شاهی

شاهی رشد و نگهداری بسیار ساده‌ای دارد و برای برای شروع کاشت سبزی در آپارتمان مناسب است. شاهی با نام ترتیزک هم شناخته می‌شود. این سبزی خوردن کمی طعم تند می‌دهد و مصرف تازه خوری بسیاری دارد. سبزی شاهی هم گیاهی یک‌ساله است، برای سلامتی مزایای مختلفی دارد و از گیاهان دارویی نیز محسوب می‌شود. پس از کاشت بذر شاهی نیازی نیست مدت زیادی برای به ثمر نشستن آن صبر کنید؛ شاهی بسیار سریع رشد می‌کند.

۲. ریحان

قطعاً گیاه ریحان را می‌شناسید. فکرش را بکنید کباب خانگی با سبزی‌هایی که در خانه دارید چه طعم بی‌نظیری خواهد داشت. نان و کباب و ریحان خانگی! این سبزی خوش عطر و طعم، یعنی همان ریحان، یکی از محبوب‌ترین انواع سبزی خوردن و البته برگی محسوب می‌شود. گیاه ریحان یک‌ساله است و از طریق بذر به‌راحتی رشد می‌کند. اگر می‌خواهید ریحان معطر شما برگ‌های بزرگی داشته باشد، برگ‌های آن را بچینید تا با رشد بیشتری که پیدا می‌کند، به اندازه دلخواه شما برسد.

۳. جعفری

بعید است کسی اسم پیاز و جعفری به گوشش نرسیده باشد! البته بحث ما در مورد پیاز نیست بلکه می‌خواهیم در مورد کاشت جعفری بگوییم. یکی از گلدان‌هایی که خریده‌اید را حتماً برای کاشت بذر جعفری کنار بگذارید. حتماً خوب می‌دانید که جعفری یکی از سبزی‌های پرکاربرد در آشپزخانه است و علاوه بر مصرف تازه خوری، برای پخت و پز نیز استفاده زیادی دارد. جعفری از سبزی‌های برگی دوساله است که با بذر به راحتی می‌توانید آن را پرورش دهید.

۴. گشنیز

گشنیز و جعفری بسیار شبیه به هم هستند. اگر شما هم این دو را با هم اشتباه می‌کنید، بیایید این مشکل را همین‌جا برای همیشه تمام کنیم. وقتی این دو سبزی را با هم بکارید و رشدشان را کنار هم ببینید، راحت‌تر می‌توانید آن‌ها‌ را از هم تشخیص دهید. جعفری رنگ تیره‌تری دارد و برگ‌های آن کمی ضخیم و خشن‌تر است. گشنیز لطیف‌تر و روشن‌تر است و بریدگی‌های ریزتری در برگ‌های آن دیده می‌شود. ساقه گشنیز هم به دلیل بافت لطیف‌ترش، قابل خوردن است و طعم بسیار خوبی دارد. گشنیز سبزی یک‌ساله است، عمر کوتاه و رشد سریع دارد.

۵. خرفه

شاید خرفه را در باغچه‌ها دیده باشید، چون بیشتر به شکل خودرو رشد می‌کند. ولی این گیاه نوعی سبزی محسوب می‌شود. خرفه ساقه‌های قرمز و برگ گوشتی دارد. این سبزی ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان گیاه دارویی نیز شناخته می‌شود. بذر سیاه خرفه را می‌توانید به عنوان سبزی خوردن در خانه بکارید. فقط حواستان به تأمین آب مورد نیاز آن باشد. خرفه هم یک سال مهمان خانه شما خواهد بود.

۶. مرزه

مرزه یکی از سبزی‌های کمتر شناخته‌شده است. این گیاه برگ‌های کوچک و کشیده‌ای دارد که دور تا دور ساقه‌اش رشد می‌کنند. مرزه عطر بی‌نظیری دارد و به همین دلیل در ساخت دمنوش گیاهی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرزه را هم می‌توانید یک سال در خانه خود نگهداری کنید.

۷. تره

ظاهر متفاوت تره آن را از باقی سبزی‌های خوردن متمایز و تشخیص دادنش از بقیه سبزی‌ها را راحت می‌کند. تره به دلیل این که با پیاز هم خانواده است، طعمی مشابه آن دارد. در واقع آنچه مورد مصرف خوراکی قرار می‌گیرد، ساقه تره است. تره گیاهی چندساله است و با بذر به راحتی تکثیر می‌شود. چیدن ساقه‌های تره باعث می‌شود این گیاه دوباره قدرتمندتر و ضخیم‌تر رشد کند.

۸. شنبلیله

تا به حال اسم شنبلیله به گوشتان خورده است؟ این سبزی برگی و معطر، به عنوان سبزی خوردن مصرف نسبتاً کمتری دارد و اغلب در ترکیب با سبزی‌های دیگر برای پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ‌های گرد و خوش‌طعم شنبلیله را می‌توانید با بذری که در گلدان‌های خانگی خود می‌کارید، برای مصرف روزانه‌ برداشت کنید.

۹. شوید

حتماً برگ‌های ریز و خوش عطر شوید را در غذاهای مختلف تست کرده‌اید. استفاده از این سبزی برگی به دلیل عطر و طعم خوبش، به‌صورت خام هم طرفداران خود را دارد. البته شوید به ‌صورت ادویه و طعم‌ دهنده هم استفاده می‌شود. شوید گیاهی یک‌ساله است و عمر کوتاهی دارد. بعد از آن که برگ‌های شوید را برای مصرف چیدید، رشد دوباره آن چندان مناسب نخواهد بود. پس بهتر است بذر شوید را در فاصله زمانی مختلف و در چند گلدان بکارید.

 

 

  • rocal baseeds