rocalbaseeds

فروشگاه اینترنتی بذر و کود روکالبا

rocalbaseeds

فروشگاه اینترنتی بذر و کود روکالبا

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

ابتدا تصمیم بگیرید برای کاشت کدو سبز چه راهی را می خواهید انتخاب کنید. برای کاشت کدو سبز دو را وجود دارد: می توان از طریق بذر آن را کاشت و یا بوته های کوچک و آماده آن را از بیرون تهیه کرد و در زمین کاشت. 
در زمان کاشت کدو سبز، شما می توانید بذرها را به صورت جوی و پشته ای یا به صورت خطی بکارید که بستگی به میزان فضای شما دارد.
جهت خرید بذر کدو میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.

آماده کردن خاک برای کاشت کدو سبز

قبل از کاشت کدو سبز، خاک را با مالچ و کود باغبانی مخلوط کنید تا مواد مغذی برای رشد کدو سبز تامین شود. pH خاک را تست کنید و در صورت لزوم آن را اصلاح کنید. PH مناسب برای رشد کدو سبز 6 تا 7.5 است. اگر PH بیشتر از این مقدار بود مقداری آهک به خاک اضافه کنید تا PH پایین آید، و اگر PH پایین بود خاک را با مقداری کود گیاهی مخلوط کنید تا PH به حد مناسب برسد. خاکی که کدو سبز در آن کاشته می شود باید زهکشی خوبی داشته باشد. اگر خاک شما زهکشی خوبی ندارد، مقداری شن به خاک اضافه کنید تا به زهکشی خاک کمک کند.
 

کاشت کدو سبز به صورت خطی 

دانه های کدو سبز را می توان بعد از رفع سرما در منطقه، کاشت. دمای مناسب برای کاشت کدو سبز 13 دجه سانتی گراد است. در هر گودال دو یا سه بذر کدو سبز را در عمق 3 سانتی متر با هم بکارید. فاصله گودال های کاشت را 75 سانتی متر و فاصله ردیف ها را 90 سانتی متر در نظر بگیرید. بعد از آن که دانه ها جوانه زدند و برگ واقعی تشکیل دادند، بوته ها را تنک کنید. 
 

کاشت کدو سبز به صورت جوی و پشته ای

بعد از گدشت سرما خاک را به صورت جوی و پشته ای آماده کنید. به صورتی که پشته ها به اندازه 15 تا 30 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشند و عرض آن ها 30 تا 60 سانتی متر باشد. فاصله پشته ها از هم را باید 50 تا 100 سانتی متر در نظر گرفت. روی پشته ها گودال هایی به عمق 3 سانتی متر حفر کنید و در هر گودال 4 یا 5 بذر قرار دهید. فاصله گودال های کاشت را 75 سانتی متر در نظر بگیرید. بعد از این که بذرها جوانه زدند و برگ واقعی تشکیل دادند، آن ها را تنک کنید و دو یا سه بوته قوی تر را نگه دارید. 
شما همچنین می توانید 4 تا 6 هفته قبل از آخرین سرما، بذرهای کدو سبز را در خانه بکارید و بعد از این که سرما به طور کامل رفع شد، بوته های کدو سبز را به زمین اصلی منتقل کنید. 
 

اطلاعاتی در مورد رشد کدو سبز

زمانی که نهال های کدو سبز به وجود آمدند، اطراف آن ها مالچ اضافه کنید. مالچ باعث حفظ رطوبت خاک می شود، همچنین باعث می شود دمای زمین ثابت بماند. این دو مورد باعث می شوند که گیاه کدو سبز در زمان کوتاه تری محصول بدهد و باردهی بیشتری هم داشته باشد.
بوته های کدو سبز در هر هفته به میزان 2 اینچ آب نیاز دارند. اگر در منطقه شما بارندگی به اندازه کافی انجام نمی شود، باید آبیاری دستی انجام دهید. با استفاده از شلنگ آبیاری را در زیر برگ ها انجام دهید، آبیاری بارانی ممکن است باعث ایجاد کپک پودری روی برگ های کدو سبز شود. 
زمانی که کدوها کوچک هستند آن ها را برداشت کنید، زیرا طعم بهتری دارند و اگر برای فروش در بازار کاشت کدو را انجام می دهید، معمولا کدوهای کوچک طرفداران بیشتری دارند و بهتر فروش می روند. زمانی که کدوها به اندازه 10 سانتی متر شدند می توانید آن ها را برداشت کنید. با استفاده از چاقو کدوها را از بوته جدا کنید.
 
 
  • rocal baseeds

تراریوم چیست ؟

کلمه تراریوم، کلمه‌ای لاتین است که از دو قسمت Terra به معنی خاک و زمین و -rium به عنوان پسوند مکان تشکیل شده است. بر این اساس می‌توان این عبارت را به ” نمایشگاه جانداران زمینی” ترجمه کرد. به عبارتی دیگر، یک تراریوم جلوه‌هایی از نمونه‌های زندگی گیاهی یک منطقه یا اقلیم را دربرمی‌گیرد.

این محصول اولین بار توسط یک پزشک جراح انگلیسی به نام ناتانیل وارد Nathaniel Ward در سال ۱۸۲۷به شکلی کاملاً تصادفی ساخته شد.

تراریوم محیط مرطوب و مناسبی برای انواع گیاهان فراهم و زیبایی محیط را دو چندان می‌کند. اگر می‌خواهید گلخانه‌ای مینیاتوری داشته باشید، به جای چند گلدان کوچک با گل‌های متفاوت، از تراریوم یا باغ‌ شیشه‌ای که این روزها مد شده‌ است، استفاده کنید.

روش ساخت باغ شیشه‌ای

وسایل موردنیاز

  • ظرف شیشه‌ای
  • صابون
  • شن
  • خاک

 روش ساخت

  1. یک ظرف شیشه‌ای مثل تنگ ماهی، آکواریوم، پارچ‌ بزرگ بلور و یا حتی شیشه‌ مربا را برای این کار انتخاب کنید. اندازۀ ظرف‌ها باید طوری انتخاب شوند که بزرگی آن برای ۲ یا چند گیاه کافی باشد.
  2. هرچه دهانه ظرف تنگ‌تر باشد، کار سخت‌تر است. کاشت گیاه داخل این ظرف‌ها را با انبر سیمی نازکی که خود می‌سازید، انجام دهید.
  3. ظرف را با آب گرم و صابون شسته و خشک کنید. ظرف‌های نشسته باکتری‌های مضر را وارد محیط می‌کنند.
  4. یک لایه یکنواخت به قطر ۵/۲-۵/۱ سانتی‌متر شن ته ظرف بریزید. شن جهت زهکشی استفاده می‌شود. سعی کنید مقدار بیشتری از سنگریزه‌ها به یک سمت دیواره ظرف متمایل باشند. این کار به زهکشی بهتر کمک می‌کند.
  • گاهی قبل از لایه سنگریزه، لایه نازکی از خزه در ته ظرف قرار می‌دهند.
  1. ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری زغال چوب فعال را روی شن بپاشید. از زغال چوب برای جذب بوی نامطبوع ظرف استفاده می‌گردد. زغال هوا را تازه نگه می‌دارد و به خصوص زمانی که محیط داخلی ظرف را بسته نگه می‌دارید، دارای اهمیت است.

نکاتی مهم در مورد نگهداری باغ شیشه‌ای

  • تراریوم به دلیل محیط بسته نباید زیاد آبیاری گردد، نسبت به دمای هوا هفته‌ای ۳ بار اسپری کافی است. همچنین موقع آبیاری خاک را کاملا خیس کنید طوری که وقتی از کنار نگاه می‌کنید خاک کامل خیس شده باشد و دفعه بعدی که خواستید آبیاری کنید دقت کنید که خاک خشک ‌شده باشد.
  • باغ شیشه‌ای را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. اجازه تابش مستقیم باعث افزایش درجه حرارت داخل محفظه می‌شود و باعث سوختگی گیاه خواهد شد.
  • با بریدن لایه بالایی خاک و اضافه کردن خاک تازه، می‌توانید خاک را باطراوت کنید.
  • هر گیاهی را که شروع به پوسیدگی می‌کند از محفظه خارج کنید. پوسیدگی معمولا در اثر رطوبت زیاد به وجود می‌آید. اگر این اتفاق در محفظه بیفتد درپوش را حرکت دهید تا ظرف خشک شود. درب محفظه را در هفته اول بعد از کاشت بسته نگه دارید.
  • آبیاری شدید باعث از بین رفتن گیاهان می‌شود. هیچ‌گاه آب را به طور مستقیم روی تراریوم نریزید، زیرا محلی برای زهکشی که آب از آن خارج شود وجود ندارد. آب به مقداری اضافه کنید که فقط خاک مرطوب شود. هیچ‌گاه نگذارید آب در زیر لایه سنگریزه جمع شود زیرا آب باعث خواهد شد که ریشه گیاه دچار پوسیدگی شود. وقتی که کناره‌های ظرف خشک هستند و هیچ رطوبتی در کناره‌ها آشکار نیست، مقدار کمی آب اضافه کنید.
  • rocal baseeds

گل رز جزء آن دسته از گلهایی است که مورپسند افراد زیادی قرار گرفته است . این گل آنقدر متنوع است که تقریبا با هر سلیقه‌ای جور در می‌آید و هر کسی بالاخره گونه‌ای از آن را می‌پسندد.
اگر شما هم از جمله افرادی هستید که از این گل خوشتان می‌آید و همچنین فضا و مکان کافی برای پرورش و تکثیر گل رز را دارید، شاید خواندن روش کاشت گل رز برای شما مفید باشد.

در انتخاب نوع رز حتما به موارد زیر توجه کنید.
۱- به اندازه باغچه شما بخورد. (بعضی گونه‌ها نیاز به فضای بسیاری برای رشد دارند)
۲متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه‌ی شما باشد.
۳- از نوع گلش خوشتان بیاید.

فضای مناسب برای کاشتن گل رز

بعد از انتخاب نوع گل رز خود، در هنگام کاشت و بعد از آن به موارد زیر توجه کنید.
جای مورد نظر باید آفتاب‌گیر و چرخش هوای خوبی داشته باشد.
باید خاکی خیس و مقوی داشته باشید تا گیاه قوت بگیرد.
رز باید حداقل شش ساعت در روز آفتاب بگیرد؛ اگر این میزان آفتاب در منطقه شما نیست، حداقل اطمینان حاصل کنید که آفتاب صبحگاهی به آن می‌خورد. آفتاب صبحگاهی، شبنم‌ها را خشک می‌کند و احتمال بیماری گل را کم می‌کند.
خاک خیس برای بوته‌های رز ضروری است و بدون آن رز شما می‌پوسد و گیاه خود را از دست می‌دهید.

روش کاشت رز در باغچه

روش کاشت گل رز در باغچه بسیار ساده است فقط باید حواستان باشد که بین گیاهان فضای خالی کافی وجود داشته باشد؛ این امر شیوع حشرات و بیماری‌ها را در بین آنان کم می‌کند. معمولا بین رز‌های استاندارد ۶۰ سانتی‌متر فضا لازم است و اگر رز شما کوچک‌تر باشد این فضا هم کمتر می‌شود.

هنگام آب‌دهی، دقیقا پای رز آب دهید (لوله‌های آبرسانی قطره‌ای برای آب‌رسانی عالی هستند ضمن اینکه در مصرف آب صرفه جویی می‌شود(

شاخ و برگ‌ها را تا جای ممکن خشک نگه دارید؛ این کار باعث کاهش بیماری در رز می‌شود.

یک لایه ۳ الی ۴ سانتیمتری از مالچ (نوعی پوشش) هم پای آن بریزید. مالش مانع از رسیدن نور به زمین و رویش گیاهان در اطراف رز می‌شود. این در این روش کاشت گل رز قطعا ریشه های سالم و خوبی خواهید داشت.

پای رزها در اوایل بهار و تابستان کود بریزید. اگر دوست دارید که به شکوفه‌دهی ادامه دهد، باید اواسط تابستان هم کود دهید اما در اواخر تابستان و طی پاییز دیگر کود ندهید، چرا که ساقه‌ها در طی زمستان ضعیف‌تر خواهند شد و کود می توانند آسیب زننده باشد.

شما باید گلبرگ‌های رز را چند وقت یک بار بچینید. این کار جوانه‌های تازه را تحریک می‌کند و ریسک بیماری را کاهش می‌دهد. هرس کردن ساقه رزها نیز ضروری است چرا که با این کار می‌توان چوب‌های مرده را جدا کرد و حرکت جریان هوا در گیاه تقویت می‌شود.

 

  • rocal baseeds